De voorloper van Apple Airplay heette Airtunes en dateert uit 2004. Airplay is voor het eerst geïntroduceerd op 1 september 2010. Pas in november van datzelfde jaar zagen we Airplay voor het eerst in de IOS software op de iPhone (IOS 4.2).
airplay airplayreceiver.nlDoor op het home screen van onder naar boven te swipen werd de knop met het Airplay logo zichtbaar.

Niet alleen uw iPhone maar ook de iPad en het Apple muziek programma iTunes zijn uitgerust met deze Airplay mogelijkheid.


Wat kunt u met Apple Airplay? En heeft u het nodig?

Met Airplay kunt u de muziek die op uw iPhone of andere Apple devices staat, draadloos streamen naar een versterker of actieve luidspreker om zo naar uw digitale muziek te luisteren.
Niet alleen muziek luisteren is mogelijk. U kunt zelfs foto’s of filmpjes van uw iPhone naar uw televisie streamen, dat heet Airplay Mirroring.
Alleen heeft u dan wel een Apple TV nodig. Dat is geen televisie maar een klein kastje van Apple wat u op uw bestaande televisie aansluit.

wat is apple airplay

Dankzij Apple Airplay wordt uw multimedia apparatuur draadloos met elkaar verbonden.
De iPhone is een van de meest verkochte mobiele telefoons en grote kans dat u er ook een heeft. Misschien heeft u inmiddels ook al een aardige digitale muziek collectie en bent u op zoek naar een nieuwe audio versterker om naar uw muziek te luisteren.

Waarom niet een versterker kopen die meer kan dan alleen muziek afspelen?

Tegenwoordig is een homecinema versterker met multiroom en netwerk mogelijkheid niet eens zo duur meer. Er is altijd wel een mooie versterker aanbieding te vinden die vervolgens met uw mobiele telefoon kunt bedienen.

Zelfs als u geen ruimte heeft om vijf of meer speakers in uw woonkamer te plaatsen is het wellicht handig om naar een homecinema versterker of receiver (= versterker met ingebouwde radio/tuner) te gaan kijken. Immers u hoeft maar twee speakers aan te sluiten om naar uw favoriete muziek te luisteren. De andere aansluitingen gebruikt u gewoon niet.
Nagenoeg alle Homecinema Receivers zijn niet alleen uitgerust met Apple Airplay maar ook met internetradio en Spotify. Spotify is een online muziek streaming dienst waarmee u naar uw favoriete muziek kunt luisteren, met of zonder abonnement.

Door nu een slimme keuze te maken bent u gelijk klaar voor de komende jaren en is uw versterker op de toekomst voorbereid. Zo kan de versterker met uw audio installatie meegroeien.
Er is al een homecinema receiver met Airplay functie voor nagenoeg elk budget te koop.