dolby atmos airplay receiver
Bent u van plan om uw homecinema set te gaan upgraden en zoekt u een nieuwe receiver, dan is het misschien verstandig om eens te kijken naar een receiver die ook Dolby Atmos ondersteund.
Dolby surround is een term die u vast wel kent, maar tegenwoordig is er meer mogelijk met een homecinema receiver. Naast Airplay kunt u nu ook kiezen voor een versterker met Dolby Atmos.

Dolby Atmos gaat weer een stap verder dan het Dolby Surround wat u al kent. Bij Dolby Atmos wordt het voor filmmakers mogelijk om het geluid ook echt van boven te laten komen. Als er dan een vliegtuig over vliegt geeft dat een fantastisch effect.

Om te kunnen genieten van Dolby Atmos heeft u het volgende nodig:

Als eerste heeft u een afspeel apparaat nodig om het film bestand of Blu-ray voorzien van Dolby Atmos geluid af te kunnen spelen. Veel van de huidige bluray spelers kunnen overweg met Dolby Atmos geluid. U hoeft uw huidige speler dus niet te vervangen mits deze overweg kan met de “Blu-ray™ specifications”. De meeste nieuwe spelers voldoen hieraan.
Let er wel op dat u in het geluidsinstellingen menu van uw bluray speler kiest voor bitstream output.

U heeft een homecinema receiver nodig die met Dolby Atmos geluid overweg kan. Dit betekent dat u misschien wel een nieuwe receiver moet aanschaffen. Mocht u dit toch al van plan zijn, kies dan voor een receiver met netwerk aansluiting, airplay en Dolby Atmos.

Deze airplay reveiver is gekozen tot beste receiver van het jaar 2015:

Verder heeft u luidsprekers nodig die geschikt zijn voor Dolby Atmos. Dit zijn speakers die in staat zijn om het geluid ook naar boven te kaatsen. Dit wil niet zeggen dat u uw huidige speakers moet vervangen. U heeft namelijk minimaal twee Dolby Atmos speakers nodig, liefst vier. U kunt ook zoals ik in een ander artikel heb uitgelegd kiezen voor add-on speakers, dan kunt u al uw huidige speakers laten staan.
Het is dus niet echt nodig om luidsprekers aan uw plafond te hangen.